Haar moeder vond dat ze eerst een beroep moest leren, dus ging ze naar Schoevers.

Patricia Steur

(Beverwijk, 1948)

Alhoewel Patricia Steur nooit een fotografie opleiding deed (haar moeder vond dat ze eerst een beroep moest leren, dus ging ze naar Schoevers), kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Steur: “Mijn vader fotografeerde en kleurde zijn foto’s in met ecoline verf. Ik stond dan uren naast hem, gefascineerd de kunst af te kijken.”

Patricia Steur is sinds 1980 een succesvolle, onafhankelijke fotograaf. Haar fotografische interesses variëren van portretten van beroemdheden tot tribale tatoeages, van rock-‘n-roll tot menselijke interesse. Ze heeft gewerkt voor vele tijdschriften die beroemdheden fotograferen en voor het maken van CD-hoezen.

In 2005 ontving ze de prestigieuze fotoprijs ‘de Grote Paul’. Haar boek ‘Dutch Beauty’ verscheen in december 2010. Een boek over krachtige vrouwen uit alle geledingen van de samenleving in Nederland. Een deel van de inkomsten gaat rechtstreeks naar Health Promoters South Africa Trust, waarvan Patricia ambassadeur is voor beeldende kunst, benoemd door Arch Bishop Desmond Tutu.