Jeane werd zijn muze: hij maakte meer dan 4000 kunstwerken met haar als onderwerp.

Nico Vrielink

(Reusel, 1958)

Nico Vrielink voelt zich al op jonge leeftijd voelt tot een artistieke loopbaan aangetrokken. Zijn ouders schrijven hem in de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en later in de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Eindhoven. Hij volgt een docentenopleiding, maar komt er al snel achter dat doceren zijn roeping niet is. Sinds 1984 werkt Vrielink alleen nog als kunstenaar.

In 1985 ontmoet hij in Singapore zijn huidige vrouw Jeane. Het was liefde op het eerste gezicht. Jeane werd zijn muze: hij maakte meer dan 4000 kunstwerken met haar als onderwerp. Ook de achtergrond van zijn vrouw vormt een inspiratiebron. Door de jaren heen worden de schilderijen van Vrielink in toenemende mate een verbeelding van meditatieve stilte van het innerlijke. En ook Jeane wordt steeds serener weergegeven, waarbij de omgeving in mystiek gehuld is.

Nico Vrielinks schilderijen worden wereldwijd verkocht en hij exposeerde meer dan 500 (!) keer, onder andere in wereldsteden als San Francisco, New York, Los Angeles, Boston, Las Vegas, Miami, Hawaii, Washington DC, Berlijn, Frankfurt, Djakarta, Singapore, Shanghai, Beiijng, Amsterdam, Rotterdam, Londen, Brussel, Gent, Antwerpen, Knokke, Parijs, Wenen, Toronto en Sydney.