“Er moet een podium zijn waar woorden stoppen en het schilderij begint.”

Peter Donkersloot (Arnhem, 1959)

Peter Donkersloot volgt zijn opleiding aan de Kunstacademie van Arnhem. Hij werkt vervolgens als freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en Reclamebureaus. In zijn vrije tijd schildert Donkersloot graag. Op een dag komt hij op een punt dat werk en ‘hobby’ niet meer samengaan en neemt hij de beslissing voltijd te gaan schilderen.

Donkersloot is onder andere bekend van portretten van bekende acteurs en filmpersonages, geschilderd in die hem zo typerende stijl. Ook bekend van hem zijn de zeefdrukken van doeken van oude meesters, waar hij geheel of gedeeltelijk overheen schildert en het zo een nieuw, modern schilderij maakt.
Donkersloot: “Mijn ambitie was om de beste kunstenaar van de wereld te worden, maar een kwalificatie als deze bestaat niet. Niemand kan dat objectief beslissen, want hier zijn geen normen voor. Misschien dat ik probeer het ultieme schilderij te maken. Je wilt iets wat niet in woorden beschreven kan worden. Er moet een podium zijn waar woorden stoppen en het schilderij begint.”