In zijn werk is het vooral emotie wat hem drijft. Dat is praktisch niet te onderwijzen, aldus Faassen over zijn beslissing om geen kunstopleiding te volgen.

Casper Faassen

(Leidschendam, 1975)

Casper Faassen heeft al vroeg een passie voor het ‘creëren’. Op zijn kinderkamer schildert hij tot verbazing van zijn ouders de Nachtwacht van Rembrandt op de muur. Na zijn middelbare school trekt Faassen, op zoek naar avontuur en inspiratie, door de V.S.  Staten. Terug in Nederland studeert Faassen aan de UvA de wetenschap achter Marketing en Communicatie.

In zijn werk is het vooral emotie wat hem drijft. Dat is praktisch niet te onderwijzen, aldus Casper over zijn beslissing om geen kunstopleiding te volgen. Hij huurt een atelier in het kunstenaarscomplex ‘Tussen de Bogen’ in Amsterdam en ontwikkelt hier in vrijheid zijn schilderkunst verder. Faassens stijl hangt tussen impressionisme, realisme en meer abstracte stromingen. Hij experimenteert er flink op los met diverse technieken en materialen. Na verloop van tijd ontwikkelt Faassen, met name beïnvloed door zijn grote voorbeeld Pablo Picasso, een duidelijk herkenbare eigen stijl. Met altijd hét onderwerp der onderwerpen in de kunst, de vrouw, als uitgangspunt.