Expositie

Marinka Siebols en Bert Weening

8 februari t/m 17 maart 2024

Openingsdagen expositie:
vrijdag 19:00-21:00 uur | zaterdag 10:00-17:00 uur | zondag 13:00-17:00 uur

Expositie

Marinka Siebols en Bert Weening

8 februari t/m 17 maart 2024

Openingsdagen expositie:
vrijdag 19:00-21:00 uur | zaterdag 10:00-17:00 uur | zondag 13:00-17:00 uur

Marinka Siebols

Marinka werd in 1954 geboren in Nederland, maar groeide op in Engeland.

Biologie en kunst waren haar favoriete en specialistische vakken. Tijdens haar werkzaamheden met dieren begon zij huisdierenportretten te tekenen met grafietpotlood en houtskool. Dit leidde tot talloze opdrachten in Europa en Amerika.

Toen ze in Amerika woonde, maakte ze zich sterk voor het natuurbehoud en besloot om een eigen project voor wilde katten te lanceren.
Zij maakte veel grafiet potloodtekeningen van bedreigde katachtigen. Hiermee hield zij een solo expositie in Los Angeles.
Door een serie kaarten te publiceren en deze te verkopen, kon ze verschillende wilde katten-organisaties steunen in de V.S., Canada, Engeland en Nederland.

Terug in Nederland ging Marinka werken met pastel en olieverf en breidde ze haar oeuvre uit met andere wilde diersoorten.
Ze exposeerde jaarlijks bij de befaamde Internationale ‘Wild in de Natuur’ expositie in Enschede. Met haar pasteltekeningen won zij de publieksprijs in 1996.

Marinka heeft regelmatig exposities gehad in Nederland, onder anderen bij ‘Katten in de Kunst’, Rotterdam; ‘African Wildlife’, Den Haag; ‘Birdlife’; ‘Out of Africa’; ‘Tour des Chats’; ‘Natuurlijk Natuur’; en solo exposities in Opheusden en ‘Close Encounters’ in Het Aardhuis, Apeldoorn.
Ook exposeerde ze in Duitsland en Spanje.
Haar werk bevindt zich in privé-collecties in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, U.A.E., Australië en de V.S.

Met haar passie voor fotografie, volgde zij een opleiding van het New York Institute of Photography. Tijdens deze studie ontving zij een ‘Award of Merit’. Voor haar kunst en fotografie heeft zij diverse andere prijzen ontvangen en ze heeft verschillende publicaties op haar naam staan.

Bert Weening

Bert Weening werd op 22 juni 1970 geboren in Enschede en woont nu in de Flevolandse polder. In 2014 begon hij met schilderen en startte de opleiding ‘Schildertechnieken uit de 17e eeuw’ bij Academie Renshof.

Met een voorliefde voor werken met het paletmes, ontwikkelde Weening een expressieve stijl waarbij de olieverf grof en in dikke lagen wordt aangebracht.

Bert Weening heeft zich in zijn werk laten inspireren door
impressionistische schilders zoals Vincent van Gogh, Claude Monet, Isaac Israëls. Dit is terug te zien is in de snelle en directe toets, de heldere en frisse kleuren.

De landschappen van Weening geven een interpretatie van de werkelijkheid, waarbij zichtlijnen en diepte je ver het landschap in laten kijken.

Naast zijn werk volgt Bert parttime de opleiding 17de -eeuwse schilderkunst bij Academie Renshof in Utrecht. Voor Bert was het wel even wennen om zijn paletmes in te ruilen voor een penseel en met aanzienlijk meer geduld een stilleven op het paneel te zetten.

Tijdens de expositie kunt u kennismaken met beide zijden van deze veelzijdige amateur kunstenaar.